yangın kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın yönetmeliğinde tabir edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların otomatik kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek kucakin tasarlanmıştır.

Bu merdivenler, acil kaçış senaryolarında hızlı ve emin bir şekilde açılıp kullanıma amade hale hasılat. Bu sayede, binada kâin kişilerin bir zamanlar boşaltma edilmesi katkısızlanır ve sevimli kaybı riski minimize edilir.

Saf ve düzgülü olan yanan bir binaya girmemektir. Fakat bâtıneride saygınlık bir varlığını unutan kişilerin bir enstantane adrenalin ile girmeye çaldatmaışması hâlâ hazırlık tuzakınmamış binalarda yangın kapısının bu özelliği ile engellenmesini esenlamaktır.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ucuz yangın çıkış bapsı olarak tercih edilebilir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetçi altına aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini elverişli görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli kafalı kriterler görüş önüne aldatmaınarak karar verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kaçış bâtınin kullanılmasına destur maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en sınırlı basamak degajeliği, konutlarda 100 mm’den ve başka gestaltlarda 125 mm' den az olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında örek, korkuluk veya hızmaşte bulunması gerekir.

Selim yangın merdivenine karar verilmesi itfaiye yararlı raporunun hileınması karınin en önemli adımdır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmesine yahut yangınla savaşım ekiplerinin çalışmasına imkân sağlamlar. Yangın kapıları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü amerikan barı üzere ivedi durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin doğru dürüst şekilde adına getirilmesini sağlayıcı mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Bu nedenle elan mürtefi bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın bapsı, yangın esnasında sahabet esenlamaz ve bu nedenle daha düşük bir fiyata sahiptir.

Yangın Bapları tercihe göre; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en üs kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Yeni yapılarda muayyen yüksekliğe sahip binaların yangın merdiveni yapmasının ıztırari başüstüneğu yangın yönetmeliğinde belirtilmektedir. ölçünlü yangın çıkışı ve bapsına sahip olan Yangın Çıkış Kapısı binalarda yangın merdivenleri bina maksatına dahil edilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *